Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 10.12.2016.
19:10
Vestionline, b92.net A
Džihadisti Islamske države ponovo su upali u drevni sirijski grad Palmira, javlja BBC. Ranije je javljeno da između terorista i sirijskih snaga traju žestoke borbe za ovaj grad.
Ponedeljak 12.12.2016.21:53
Према добро обавештеним изворима, у источном Алепу се налази велики број западних војних стручњака – из Сједињених Држава, Француске и Немачке, безнадежно опко-љених, који се баве војним планирањем операција тероориста. Њихово присуство заједно са ан-Нусром, Ахрар аш-Шамом и Фатах аш-Шамом показује ко управља терористичким групама, за које су се дуго заузимали Стејт департмент и лично Џон Кери. По среди је директно учешће УСА у деловању терористичких група. Нико, чак ни званични Вашингтон није избрисао ан-Нусру и Фатах аш-Шам са листе терористичких организација. А сада се испоставило да су западни војни експерти пружали овој терорист. групи непосредну помоћ. И помагаће им све до последњег Арапа шиита, последњег хришћанина и последњег Курда на Блиском Истоку
Ponedeljak 12.12.2016.21:54
Ово је блатантна лаж! Главосече јесу освојиле нафтно поље северозападно од Палмире и заузеле Каср-ал-Хабат (јужно од града), али да су ушли у сам град нема ни говора. Политика би могла да ради свој посао и бави се новинарством, уместо што се бави превођењем свакаквих бедастоћа са Запада. Узгред, јесам ли ја једини коме је сумњиво што су покренули офанзиву у исто време кад је у Алепу закључено примирје?
Ponedeljak 12.12.2016.21:54
Мој савет овим џихадистичким главосечама је да пређу на подземни начин живота као пацови, глисте, кртице или ровци. Овако јурцајући тенковима и џиповима добијеним од евроамеричко-сунитске коалиције коју чине 60 држава "пријатељи Сирије", јер немају фабрике оружја, изгинуће до последњег на општу радост читавог човечанства, а посебно напаћених сиријаца. Тамо под земљом биће им лепо и безбедно, као вијетнамцима за време америчких бомбардовања Вијетнама, када је сваки амерички пилот надлетао и бомбардовао 40 квадратних километара територије, засипајући је теписима бомби.
Ponedeljak 12.12.2016.21:55
Дакле, на основу извештаја оног,,видовњака" из Лондона, освојена је Палмира а сутра вероватно и цела Сирија. А Руси који су тамо кажу: Пальмира находится под контролем сирийской армии! "Еще раз повторю, что Пальмира под контролем армии и ополчения. ИГ проводит сильные атаки, но на данный момент они отражены. За террористами остаются несколько высот на горной гряде Ат-Тар, атаки идут сразу с нескольких сторон".
Ponedeljak 12.12.2016.21:56
Сиријска армија води жестоке борбе с ДАЕШ-ом на прилазима Палмири у неколико праваца, рекао је сиријски војни извор. Према његовим речима, овај историјски град је под контролом сиријске армије. „Сиријска армија и устаници воде жестоку борбу против ДАЕШ-а у областима Џазал и Шаер, крајње је напета ситуација у планинском венц Тар. Одреди армије су се прегруписали и напустили неколико висоравни на овом планинском венцу“, саопштио је извор. Према његовим речима, борба се води изван Палмире. „Историјска Палмира је и даље под контролом армије. Данас и јуче смо заједно одбили низ моћних напада на град. Терористи покушавају да изведу јуриш из неколико праваца“, навео је извор. Поједини светски медији објавили су да је ДАЕШ поново упао у Палмиру и да се воде жестоке борбе у центру града што уопште није истина. Постоје и други извори информација а не само некаква "Опсерваторија" која углавном пласира неистине!
Ponedeljak 12.12.2016.21:56
Постоје ли ПРОВЕРЕНЕ осим оних из "опсерваторије" докази и информације о biznISIS тзв. офанзиви ... њих 400 су нешто "напали" у предграђу Палмире, а "бирбе" су у центру ... !?! Опет неки "кратки филм" а после гледамо стотине мртвих buznISIS "цивила" који су били "медицинско особље" ... ваљда ВАДЕ људске органе свим које КАДАПЕ !?!
Ponedeljak 12.12.2016.21:57
Битан 'детаљ' који није споменут а који се временски подудара са овом иницијативом терориста је изјава Аш Картера да Америка шаље 200 специјалаца да помомогну овим 'умереним терористима' и истовремено укида сва ограничења за наоружавање њених омиљених терориста. Сходно овоме, наслову овог чланка треба додати префиикс 'У режији Вашингтона', то би много верније одсликавало догађања око Палмире. То је онај исти Аш Картер који је пре годину дана припретио Русију да ће горко зажалити ангажовање у Сирији. Русија за сада, тактиком у границама међународног права, бриљантно добија овај рат који је од судбинског значаја за цео свет. Додуше у томе јој 'помажу' и њени противници, вашингонски стратези, чије потезе Руси унапред читају, као отворену књигу, док су руски потези енигма вашингтонским генералима. Сирија је највећа позорница битке матадора и бика и исход је већ знан, свима осим вашингтонским криминалцима.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)